ZARADE U JAVNOM KOMUNALNOM PREDUZEĆU „PARKING SERVIS“ BEOGRAD ISPOD PROSEKA I GRADA BEOGRADA I REPUBLIKE SRBIJE

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna plata u republici Srbiji u maju 2023. godine iznosila je 86.220 dinara.Za isti period, a to je maj 2023. godine, u Beogradu je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna plata još i veća u odnosu na prosek u republici Srbiji i iznosi 109.098 dinara.

Za taj isti period, znači maj 2023. godine, prosečna plata u javnom komunalnom preduzeću „Parking Servis“ Beograd je iznosila 80.774 dinara. Zanimljivo je da je prosečna plata u JKP Parking Servis Beograd za period maj 2023. godine manja od prosečne plate u republici Srbiji za 5.446 dinara, a od prosečne plate u gradu Beogradu za vrtoglavih 28.324 dinara.

Shodno tome sindikat „Savez ujedinjenih zaposlenih“ Beograd vrlo konkretno i jasno želi da postavi pitanje: KO LAŽE I KO POTKRADA ZAPOSLENE U JAVNOM KOMUNALNOM PREDUZEĆU „PARKING SERVIS“ BEOGRAD?

Ujedno ovim putem pozivamo i zaposlene u JKP „Parking Servis“ Beograd da stave prst na čelo, razmisle i zapitaju se gde, kome i u čije džepove odlazi novac koji oni teškom mukom zarađuju na svojim radnim mestima.

Sindikat „Savez ujedinjenih zaposlenih“ Beograd nikada neće prestati da ukazuje na lopovluk, laži i manipulacije i da se bori za bolji status i sva prava zaposlenih.

SINDIKAT „SAVEZ UJEDINJENIH ZAPOSLENIH“ BEOGRAD