POKRENUTA INICIJATIVA BUDUĆNOSTI- POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU SINDIKATA „SAVEZ UJEDINJENIH ZAPOSLENIH“ BEOGRAD I SINDIKATA „SAVEZ OZBILJNIH SINDIKALACA“ BEOGRAD

Podstaknuti shvatanjem da se uslovi rada menjaju brže nego ikada i da te promene stvaraju ključne izazove za radnike i sindikalne organizacije, te se shodno tome brže nego ikada stvorila potreba za uzajamno pomoganje i zajedničko delovanje, danas su u javnom komunalnom preduzeću „Gradsko saobraćajno preduzeće“ Beograd dva sindikata potpisala sporazum o saradnji.
Reč je o sindikatu ,,Savez ozbiljnih sindikalaca“ Beograd i sindikatu ,,Savez ujedinjenih zaposlenih“ Beograd.
Ovim sporazumom sindikalne organizacija se obavezuju na uzajamnom poštovanje i delovanje kao i na zajedničku borbu za poštovanje svih osnovnih principa vezanih za prava radnika i bolji status zaposlenih. Sporazum je zasnovan na slobodi udruživanja i na pravu na kolektivno pregovaranje, što predstavlja suštinski temelj Međunarodne organizacije rada i od ključnog je značaja za uspešno kreiranje sindikalne politike, ali i donošenje odluka.
Kako se svet rada, radnika i radništva sve brže menja, stabilan, uticajan i inkluzivan socijalni
dijalog predstavlja i predstavljaće ključno sredstvo za oblikovanje sveta rada, radnika i radništva koji i kakav želimo da stvorimo.
Pozivamo i druge sindikate da nam se pridruže u ovom sporazumu, jer zaposleni u javnom komunalnom preduzeću „Gradsko saobraćajno preduzeće“ Beograd to zaslužuju.

SINDIKAT „SAVEZ UJEDINJENIH ZAPOSLENIH“ BEOGRAD