PREĐIMO SA REČI NA DELA – DRUGI DEO

U proteklih nekoliko godina javno komunalno preduzeće „Parking Servis“ Beograd je najavio izgradnju nekoliko kapitalnih objekata u Beogradu.

Ti kapitalni objekti bi trebalo da budu podzemne garaže koje su predviđene da budu izgrađene na nekoliko lokacija u Beogradu.


U narednih nekoliko tekstova pisaćemo o svakoj od tih predviđenih podzemnih garaža koje su trebale da budu, a nikada nisu izgrađene.


Prva u nizu javna podzemna garaža o kojoj smo pisali je bila javna podzemna garaža na Studentskom trgu u Beogradu.


Danas pišemo o javnoj podzemnoj garaži koja je trebalo da bude izgrađena ispod Ulice Kneza Miloša na potezu od Ulice Kralja Milana do Mostarske petlje.
Bilo je predviđeno da se izgradnja javne podzemne garaže ispod Ulice Kneza Miloša izvodi u tri faze kako saobraćaj u Ulici Kneza Miloša nikada ne bi bio blokiran.
Prva faza izgradnje bi bila od Nemanjine ulice do Višegradske ulice.
Druga faza izgradnje bi bila od Višegradske ulice do Mostarske petlje.
Treća faza izgradnje bi bila od Nemanjine ulice do Ulice Kralja Milana.
Po predviđenom projektu javna podzemna garaža u Ulici Kneza Miloša bi trebala da ima 427 parkirnih mesta i po dva ulaza i dva izlaza.
Procenjena vrednost radova, odnosno cena izgradnje javne podzemne garaže u Ulici Kneza Miloša iznoslia bi 1.860.000.000 dinara.
Bilo je planirano da javna podzemna garaža u Ulici Kneza Miloša bude izgrađena između 2018. godine i 2021. godine.

Sindikat „Savez ujedinjenih zaposlenih“ Beograd javno postavlja pitanje zašto se od izgradnje ove podzemene garaže i ostalih podzemnih garaža u Beogradu odustalo i da li je to najbolji primer kako u praksi funkcioniše onaj slogan JKP „Parking Servis“ Beograd: „PREĐIMO SA REČI NA DELA!“

SINDIKAT „SAVEZ UJEDINJENIH ZAPOSLENIH“ BEOGRAD